Ranskan nähtävyydet

Ranskan nähtävyydet

Tuossa tuokiossa olimmekin jo Ranskan puolella. Ennakkoajatuksissamme Ranska oli se kaikkein hankalin maa. Tarkoituksenamme oli jäädä Pariisin pohjoispuolelle yöksi, mutta ensimmäisten tietullimaksujen jälkeen adrenaliinia alkoi virrata kehossa niin paljon, että päätimmekin jatkaa matkaa. Pariisin ruuhka, suomipojat, pakettiauto ja kärrysauna, siinäpä sopiva yhdistelmä Euroopan turistikehdolle. Kahta kertaa ei tarvinnut miettiä, mihin suuntaamme. Ensimmäinen etappimme oli kaoottinen Riemukaari, jossa kahden kierroksen jälkeen alkoi jo kuumottamaan, miten täältä pääsee pois. Samulin onneksi kartanlukija Ose, antoi oikean suunnan kohti Eiffelin tornia. Eiffelin torni pimeällä oli kieltämättä hienon näköinen, vaikkakin enemmän ihmetystä taisi herättää kärrysauna ja pojat parkkeeraamassa yhdistelmää kielletyn oloiselle alueelle. Pariisi oli nähty ja ihmeellisen kivuttomasti pääsimme jatkamaan matkaamme kohti etelää.

Seuraava päämäärämme oli ainoa ennakkoon sovittu paikka Saint Nazaire de Ladarezin kylässä Välimeren rannalla. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun Facebook vinkkien saattelemana kurvasimme koripallon EM-kisoihin Montpellieriin. Susijengin kannattajia peukut pystyssä pyyhälsi vastaan tämän tästäkin, eli sauna lämpesi välimeren rannalla useaan otteeseen. Tässä vaiheessa kohtasimme erittäin mielenkiintoisen persoonan, kun saunaan tepasteli mies päässään Harvian saunahattu. Ensimmäinen ajatus:  ”Ei p*****e! Vielä hullumpi kaveri ku me”. Kävi kuitenkin ilmi, että mies on Harvian Espanjan ja Portugalin maaedustaja. Suomalaisen ”hulluuden” arvostus oli molemminpuoleista ja saimme kutsun Barcelonaan Pekan perheen luokse. Mukavassa seurassa Suomi-Israel peliä käytiin katsomassa, jonka jälkeen vielä kuutamosaunat ja uinnit.

Matka Montpellieristä jatkui pari päivää myöhässä 100km päässä olevaan Ladarezin kylää. Mennessä otimme vielä ultraviolettisäteilyä nahkaan Euroopan tunnetuimmalla nakurannalla cap d`agdessa. Pysäyttävä kokemus, se siitä.

Illaksi pääsimme viimeinkin viehättävään ja todella vanhaan vuoristolla sijaitsevaan Saint Nazaire de Ladarezin pikkukylään, jossa suomalais-ruotsalainen pariskunta Outi ja Magnus luotsaavat Chez Amis B & B paikkaa. Ruoka oli valmiina heti saavuttuamme, tuntui mahtavalta syödä kunnon ruokaa mäkkäri eväiden jälkeen. Lepoa, ammattikokin ruokaa, retkiä vuorille ja puhtaita vaatteita, siitä oli meidän kahden päivän loma tehty. Oli todellinen ilo seurata pohjoismaalaista yrittäjäpariskuntaa, jotka silminnähden nauttivat uudesta elämästään etelän lämmössä, unelmat on tehty toteutettaviksi. Näin ollen Ranska oli nähty ja seuraava koitos olisi 200km päässä siintävä Espanja.

Sauna, pojat ja Eiffel

Sauna, pojat ja Eiffel